Fire nye ungdomsdelegater klar til at repræsentere danske unge i FN
28-11-2024
Emilia, Aksel, Mette og Emely er udpeget af DUF til at være Danmarks nye ungdomsdelegater til FN. De deltager i FN-topmøder og repræsenterer danske unge i de vigtigste globale spørgsmål om demokrati, klima, jobskabelse og ligestilling. Danmark har i alt otte ungdomsdelegater til FN, hvor halvdelen bliver skiftet ud hvert år. De fire nye ungdomsdelegater tiltræder den 1. januar 2025 og har mandatet til udgangen af 2026.
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd udpeger fire nye ungdomsdelegater til at repræsentere danske unge på den internationale scene i FN; en ordning, der har eksisteret stort set alle år siden 1972. Rækken af tidligere ungdomsdelegater tæller bl.a.: Pia Olsen Dyhr, Troels Lund Poulsen, Jeppe Bruus og Søren Brostrøm.
Danmarks nye ungdomsdelegater er:
Emilia Bøge Caliskan bliver ny FN-ungdomsdelegat for Demokrati og partnerskaber. Hun er 24 år og indstillet af Danske Studerendes Fællesråd.
Aksel Munk-Hansen bliver ny FN-ungdomsdelegat for Faglært uddannelse og jobskabelse. Han er 21 år og indstillet af Frivilligt Drenge- og Pigeforbund, FDF.
Mette Lundgaard bliver ny FN-ungdomsdelegat for Klima og miljø. Hun er 26 år og indstillet af Gaia – Unge for et Grønt Erhvervsliv.
Emely Maria Shefa bliver ny FN-ungdomsdelegat for Ligestilling og SRSR (seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder). Hun er 25 år og indstillet af IMCC Danmark.
De fire nye ungdomsdelegater tager over fra Jacob Blasius (Demokrati og Partnerskaber), Maria Bøge Blenstrup (Faglært Uddannelse og Jobskabelse), Lise Coermann Nygaard (Klima og Miljø) og Sofie Kallehauge Larsen (Ligestilling og SRSR).
Ungdomsdelegaterne har baggrund i og er indstillet af en række forskellige samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer. Men når de træder ind i rollen som FN- ungdomsdelegat, repræsenterer de ikke kun deres organisation, men indgår i danske delegationer på vegne af den brede danske ungdom.
DUFs forkvinde, Christine Ravn Lund, ser frem til at se det nye ungdomsdelegathold i aktion.
”Vigtigheden af unges indflydelse i internationale beslutningsprocesser, kan ikke understreges nok, da der er tale om beslutninger, der vil få stor betydning for både nutidige og fremtidige generationer. Ungdomsdelegaternes tematikker er centrale for samfundets udvikling og deres tilstedeværelse er helt essentiel," siger Christine Ravn Lund.
"Unge er engagerede og tager et stort ansvar, når det kommer til samfundsudfordringer som for eksempel demokrati, ligestilling og klimahandling. Derfor er det både vigtigt og meningsfuldt at have stærke danske ungdomsrepræsentanter i FN. Jeg glæder mig til at følge deres indsats," siger Christine Ravn Lund.