På Demokratiets Dag får eleverne mulighed for at diskutere emner, der ligger dem på sinde. Blandt de emner, som har været debatteret i Greve og Thisted, er politikerlede, tillid til demokratiet, mangel på praktik- og lærepladser, jobskabelse til unge og bekæmpelse af kriminalitet. Efter elevernes egne diskussioner debatterer aktive unge fra de politiske ungdomsorganisationer de emner, som eleverne har valgt, og eleverne præsenteres på den måde for en række forskellige politiske holdninger.
Demokratiets Dag afsluttes med en markedsplads, hvor eleverne kan stille spørgsmål og tale med de politisk aktive unge.
Et par af eleverne, som går på businesslinjen på EUC i Thisted, er enige om, at Demokratiets Dag på deres skole den 1. december var en dag med udbytte: ”Hvis min mor ikke havde tvunget mig i skole i dag, var jeg ikke kommet. Men det er jeg så glad for, at jeg gjorde. Det har været en virkelig god dag,” udtaler den ene, hvorefter en veninde tilføjer: ”Vi diskuterer ikke så meget politik normalt, så det har virkelig været fedt at komme ud med sin mening, og at politikerne var tvunget til at lytte til os.” Også på produktionsskolen i Greve er begejstringen efter Demokratiets Dag den 27. januar stor. Her lyder en efterfølgende kommentar fra en elev, at ”det her er meget sjovere end samfundsfag.”
Lyder Demokratiets Dag som noget for dig og din skole, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Kontakt Maria Gosvig Ladegaard, projektmedarbejder i DUF, på mgl@duf.dk eller tlf. 60 20 14 25 og hør mere.