Telte: DUF til kamp mod bureaukratiske benspænd
04-11-2019
Sammen med DIF og DGI ønsker DUF, at reglerne for telte og mastesejl lempes i det nye bygningsreglement. Kravet i dag om byggetilladelser til telte over 50 kvm udgør nemlig et stort bureaukratisk benspænd for foreningslivet
De sidste par år har især lokale spejdergrupper kæmpet med bøvl og bureaukrati, når de har villet opsætte telte og mastesejl på mere end 50 kvm. Det har nemlig hidtil oftest krævet en kommunal byggetilladelse. Tilladelser, som koster tid og energi hos de frivillige og i værste fald også penge for den lokale gruppe.
Det er et problem, som EkstraBladet også tidligere har skrevet om.
Det nye bygningsreglement BR18, som også rummer reglerne for transportable konstruktioner, har netop været sendt i høring, og den anledning benyttede DUF, DGI og DIF til at sætte fokus på de bøvlede telt-regler.
I et fælles høringssvar foreslår organisationerne, at man hæver bagatelgrænsen for byggetilladelser til telte fra 50 til 150 kvm. Lokale spejdergrupper og idrætsforeninger har nemlig benyttet telte og mastesejl på mere end 50 kvm i årevis på utallige sommerlejre, stævner mv., uden at det har givet anledning til ulykker eller andre sikkerhedsproblemer.
Rejste sagen for ansvarlig minister
DUFs formand, Chris Preuss, har også gjort den nye boligminister, Kaare Dybvad (S), opmærksom på problemet på et møde i august. Boligministeren er nemlig også ansvarlig for bygningsområdet.
Sidenhen har DUF fortsat dialogen med boligministerens embedsværk for at finde gode løsninger, men uden at det endnu har givet pote.
DUF fortsætter i den kommende tid kampen imod bureaukratiske benspænd for landets frivillige ildsjæle og håber da også, at det kan vække politisk genklang. Den socialdemokratiske regering har i al fald aftalt med sine støttepartier, at man ønsker at ”afvikle bureaukratiske byrder for det frivillige foreningsliv”, som det hedder i forståelsespapiret fra juni måned.