Målet er at møde alle kommunens unge med initiativer, der vil få dem til at diskutere demokrati og politik og selv tage aktiv politisk stilling. Indsatsen har desuden et særligt fokus på Helsingørs nydanske unge, der havde den tredjelaveste valgdeltagelse på landsplan ved kommunalvalget i 2013. "Selvom størstedelen af de unge interesserer sig for politik, forudsætter deres engagement, at vi diskuterer politik på de unges præmisser og om emner, der ligger dem på sinde. I DUF glæder vi os til at samarbejde med Helsingør Kommune om at få flere unge til at udvikle egne holdninger og give dem indblik i, hvordan de selv politisk kan påvirke deres hverdag. For vores demokratis fremtid afhænger af, at unge engagerer sig i det," siger DUFs formand Kasper Sand Kjær.
I månederne op til kommunalvalget afholder DUF og Helsingør Kommune sammen en lang række aktiviteter, hvor de unge møder og oplever demokrati og politik i praksis. Der vil være demokratiworkshops og politiske debatter ude på kommunens ungdomsuddannelser og andre aktiviteter i fitnesscentre, Multiparken og steder, hvor de unge færdes.
Derudover skal en valgavis udviklet og produceret af de unge selv, synlighed i byrummet og boligområder, SMS-reminderes og aktiviteter på sociale medier alt sammen bidrage til, at flere unge tager turen til stemmeboksen den 21. november.