I undersøgelsen blev de unge også spurgt, hvad der efter deres mening er den mest afgørende faktor for, om folk burde have stemmeret? Her svarede 47,1 procent af de 16-17-årige, at viden om samfundsforhold er den mest afgørende faktor. Af undersøgelsen fremgår det desuden, at danske unge primært får deres viden om aktuelle samfundsforhold og politik via tv og radio og på de sociale medier. At de unge især bruger online kilder til at skaffe sig viden om politik bekymrer DUFs formand, hvis ikke der sker noget med den måde, vi diskuterer politik på i den online debat:
”Når så mange unge får deres viden om politik via de sociale medier, er der et stort behov for at stramme op på de platforme, hvis vi vil sikre et funktionelt demokrati fremover. Den måde, som onlinedebatten foregår på i dag, er ødelæggende for vores demokrati, fordi den fokuserer på konflikt i stedet for samtale og får politikere og vælgere til at fjerne sig fra hinanden, ” siger Kasper Sand Kjær og forklarer, at DUF af samme årsag i de kommende år vil sætte fokus på at styrke den demokratiske samtale i Danmark.
DUF arbejder for at få valgretsalderen i Danmark nedsat til 16 år. I 2010 nedsatte DUF Valgretskommissionen, der bestod af 23 toppolitikere, folk fra interesseorganisationer og demokratieksperter. Valgretskommissionen afgav den 1. december 2011 en betænkning med 28 forslag til tiltag, der kan styrke unges deltagelse i demokratiet. Muligheden for at indføre 16-års valgret ved alle offentlige var blandt forslagene.